VIDEO Zoran Andročec gostovao je na N1 televiziji

VIDEO Zoran Andročec gostovao je na N1 televiziji

Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja Ingra Det koja okuplja tvrtke koje posluju u inozemstvu, a najviše ih je s područja Varaždinske i Međimurske županije, komentirao je novu demografsku mjeru države, poticaj od 200.000 kuna za one koji se vrate u Hrvatsku.

On, među ostalim, smatra da Vlada kasni s mjerama, ali ističe i kako je puno bitnije razmišljati o kadrovskim pitanjima. Država se već dulje vrijeme suočava s nedostatkom radne snage, a gospodarstvenici godinama upozoravaju na preveliki teret birokracije.

– Hrvati koji su otišli, našli su nova radna mjesta. Neki su bez posla pa će se vjerojatno dio njih uhvatiti za ovu mjeru i vratiti. Nama je najbitnije pitanje stručnog, tehničkog, tehnološkog kadra s kojim radimo, efikasnosti koju imamo ne bismo li obnovili zemlju na način na koji ona to zaslužuje, a zaslužuje novi urbanizam i nove tehnologije, a uz to idu odgovornost i novi porezni sustav. Ako mi nemamo projekciju, imaju drugi – rekao je Andročec, a za jednokratnu novčanu pomoć dodao: “To je nešto poput heroina. Dajte ljudima alat, a ne pomoć.”


Gostovanje Zorana Andročeca na N1 televiziji možete pogledati OVDJE