POSLOVNI USPJEH Zadrani u Berlinu grade Tesla Gigafactory 4 za Elona Muska i »Edge Tower« za Amazon i Jeffa Bezosa

POSLOVNI USPJEH Zadrani u Berlinu grade Tesla Gigafactory 4 za Elona Muska i »Edge Tower« za Amazon i Jeffa Bezosa

Oni koji do sada u svijetu nisu čuli za Zadar, sigurno će čuti, jer svjetski poznati bilijunaš Elon Musk i vlasnik proizvođača električnih automobila Tesla, te Jeff Bezos vlasnik Amazona i brojnih drugih poznatih tvrtki, rade na dvije velike investicije u Berlinu, a u gradnji, značajnu ulogu imaju Zadrani.
Zadranin Tonći Vanjak je nakon dovršetka novog digitalnog centra u kojem će se odvijati preko 3000 projekta najveće izdavačke kuće njemačke Axel Springer Verlag kojeg je projektirao jedan od najpoznatijih svjetskih arhitekata Nizozemac Rem Koolhaas, ugovorio je nove projekte za tvrtku Wing77.
Riječ je o vrlo zahtjevnim istaknutim projektima, o kojima izvještavaju brojni njemački i svjetski mediji. Tonći Vanjak je osigurao daljnje poslove za izaslane djelatnike tvrtke Wing, koji su kao prvi startali i započeli izgradnju Tesla Giga Factory 4. početkom lipnja 2020. godine te ugradili prve betove u tvornicu.
Tonći Vanjak na kraju ističe kako su iza njega zaista teške godine koje su donijele slom hrvatskog građevinarstva i velikih građevinskih tvrtki koje je vodio u Njemačkoj.
- Jedino ovakva mlada stručna ekipa u kojoj prednjače Zadrani, daje motiv da ja i kolege Karlo Alesković, Franjo Tomac i Dubravko Babić prenesemo svoje bogato iskustvo i prepustimo sve mladima. Tradicionalno građevinarstvo smo izgubili, a jedino se još gospodarsko udruženje GIU Ingra-Det na čelu s Zoranom Andročecom se bori da okupi hrvatske tvrtke. Okupljaju 60-tak hrvatskih tvrtki brodograditelja, montažera malih i srednjih tvrtki, koje na taj način ne dopuštaju da se raspadnemo i prepustimo i to malo stručne radne snage koja je opstala da trajno napusti Hrvatsku.
Više o ovom uspjehu pročitajte na LINKU.