Brođanin voditelj uspješnog projekta u njemačkim brodogradilištima

Brođanin voditelj uspješnog projekta u njemačkim brodogradilištima

Renomirane tvrtke koje se u suvremenom svijetu hvataju u koštac sa značajnim poslovnim pothvatima u stalnoj su potrazi za radnicima. Kvalitetni zaposlenici, kojima su osigurana dobra primanja, svi uvjeti propisani ugovorom, dobri uvjeti rada... samo su dio onoga što nude tvrtke Dif Projekt d.o.o. i RoTec industrie- montage GmbH, koje traže radnike za projekte u Njemačkoj i Finskoj. - U više od 20 godina poslovanja sudjelovali smo i sudjelujemo u raznim projektima. Neki od većih projekata bili su pivovare (Warsteiner Brauerei, Brauerei Paulaner, München), zatim mljekare (Wiener Neustadt Austrija, Dukat Zagreb, Northaller- ton Engleska, Al-Asha UAR, Kairo Egipat), kemijske industrije Industriepark Höchst Cheimiefabrik (Frankfurt am Main), BASF TDI Komplex (Ludwigshafen), Bayerwerk Leverkusen,Dormagen,izradakotlovnica(Opernplatz, Frankfurt a.m., Sdadtwerke Düsseldorf ) i naposljetku u brodogradilištima (Neptun Werft, Rostock; Meyer Werft Türku oy, Finska i Meyer Werft, Papenburg) - ističe Dražen Klikić, koji je s Franjom Tunukovićem jedan od direktora i vlasnika spomenutih poduzeća.
Tvrtka Dif projekt d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu (IV. Maksimirsko naselje br. 19.) i predstavništvom u Njemačkoj (Königsteiner Strasse 68, Bad Soden) posluje duže od dva de- setljeća, a osim Dif Projekta, vlasnici su i poduzeća RoTec industriemontage GmbH sa sjedištem u Bad Sodenu (Frankfurt a.m.).
Dražen Klikić s ponosom ističe da su u proteklih nekoliko mjeseci potpisali nove dugoročne ugovore, a jedan od najvažnijih je s njemačkim brodogradilištem Mayer Werft Papenburg. - Voditelj tog projekta je naš dugogodišnji zaposlenik i osoba od povjerenja Jure Vukelić, rođeni Brođanin - ističe Klikić.

 
O svojim iskustvima i radu na izgradnji modernih kruzera, pobliže nas je upoznao sam Jure Vukelić. - Kada sam prvi put 2017. godine čuo da počinjemo s poslovima u brodogradnji, moram priznati kako sam očekivao da će se raditi u otežanim uvjetima. S raznih strana čuo sam svakakve priče o tome kako nema goreg mjesta za raditi od broda. No, stvarnost je suprotna! Nigdje mi nije ljepše ni bolje raditi. Zatvoren prostor, ne smeta kiša, vjetar, sunce, zima... Prostor uopće nije skučen, jer kada radite na najvećim kruzerima na svijetu zapravo gradite jedan mali grad. Prvi posao u Meyer Werftu bila nam je AI- DAnova, prvi kruzer na plinski pogon, na kojem smo radili LNG cjevovode. Za taj posao potrebna je stručnost i kvaliteta. Cjevovod se radi isključivo od inoxa i svi zavari idu 100% na rendgen. S obzirom na to da smo taj prvi projekt odradili vrlo profesionalno i kvalitetno, ostali smo jedino poduzeće u Meyer Werftu Papenburg koje radi na LNG cijevima. Sljedeće poslove smo također odradili na visokoj razini. Ne samo u Papenburgu, nego i u Rostocku (Neptun) i Finskoj (Meyer Werft Turku). Prema zaslugama dobili smo dugoročne i velike projekte na sva tri spomenuta brodogradilišta -kažeVukelić te naglašava kako je posebno važno i jedna od većih prednosti tog posla rad na jednome mjestu. - Istaknuo bih i činjenicu da se direktori i ja, kao voditelj projekata, trudimo djelatnicima našeg poduzeća olakšati boravak u Njemačkoj. Bilo da se radi o prijavi boravka pri dolasku u Njemačku, otvaranju bankovnog računa ili o prikupljanju dokumentacije za dječji doplatak i povrat poreza u Njemačkoj. Poznavanje njemačkog jezika nije potrebno, jer zagarantirana je pomoć u svim institucijama. Nadalje, osiguran je smještaj, te prijevoz na posao i s posla. Poučen nekim osobnim lošim iskustvima, svaki stan ili kuću koju tvrtka iznajmi za djelatnike osobno pregledam i ukoliko zadovoljava uvjete preuzmem. Uvjeti su do- bri, plaća je sigurna i redovna. Svi zaposlenici imaju plaćeni godišnji odmor, državne praznike, a dobra organizacija u poslu i trud svih nas omogućava svim zaposlenicima da se taj godišnji odmor iskoristi kada mu je i vrijeme, odnosno da ljeto ili zimu provedemo doma sa svojim obiteljima i bližnjima - riječi su Jure Vukelića.
Novim ugovorima proširila se i djelatnost tvrtke pa uz kvalitetne cjevare, bravare i TIG zavarivače koji su im potrebni na LNG kruzerima, u mogućnosti su zaposliti elektrozavarivače i MIG zavarivače, brodomontere, instalatere i sve koji su voljni učiti i naučiti nešto novo. - Ukoliko i niste upoznati s poslom koji obavljamo, a govorite njemački ili engleski jezik, pozivamo Vas da se pridružite našem timu - poručuju iz poduzeća Dif Projekt d.o.o. i RoTec industriemontage GmbH.