Konferencija u Düsseldorfu 24.10.2019.: Rad i izvoz hrvatskih tvrtki u zemlji i inozemstvu

Konferencija u Düsseldorfu 24.10.2019.: Rad i izvoz hrvatskih tvrtki u zemlji i inozemstvu

Pozivamo vas na tradicionalnu konferenciju koja će se održati u Düsseldorfu 24. listopada u organizaciji INGRA-DET. Ovogodišnja tema konferencije, koja će okupiti pedesetak gospodarstvenika, te ministre, diplomatsko-konzularna predstavništva, kao i predstavnike HUP-a, je rad i izvoz hrvatskih tvrtki u Njemačkoj i ostalim zemljama Europske unije. Predstavnici uspješnih hrvatskih tvrtki otkrit će kako su unatoč valu iseljavanja uspjeli zadržati radnike te će govoriti o izazovima s kojim susreću i kakva su im očekivanja na tržištu rada u Hrvatskoj i inozemstvu.

Daju radnicima natprosječne plaće i uvjete, a od države traže porezna rasterećenja i rezanje birokracije! Hoćemo pametnu Hrvatsku, kako bi se moglo podruprijeti radnika u radu te iznjedriti nuždne inovacije i odlučan iskorak tehnologije i digitalizacije. Ako je 30% radne snage napustilo Hrvatsku, neka se i broj i trošak birokrata i političara smanje za 30%, kažu radnici i poslodavci.

Najavljujemo tradicionalnu konferenciju koja će se održati u Düsseldorfu 24. listopada u organizaciji INGRA-DET. Ovogodišnja tema konferencije, koja će okupiti pedesetak gospodarstvenika, te ministre, diplomatsko-konzularna predstavništva, kao i predstavnike HUP-a, je rad i izvoz hrvatskih tvrtki u Njemačkoj i ostalim zemljama Europske unije. Predstavnici uspješnih hrvatskih tvrtki otkrit će kako su unatoč valu iseljavanja uspjeli zadržati radnike te će govoriti o izazovima s kojim susreću i kakva su im očekivanja na tržištu rada u Hrvatskoj i inozemstvu.

-Očekujemo više članova Vlade i Sabora, kao i predstavnike HUP-a, te predstavnike tvrtki u sustavu INGRA-DET. Otvorit ćemo puno tema i ministre upoznati sa svom problematikom naših poslodavaca. Dajemo punu podršku Vladi u provođenju reformi, ali ono oko čega su svi naši poslodavci složni je da Hrvatskoj trebaju dodatna porezna rasterećenja kao i rezanje birokracije. Pohvalno je što se napokn krenulo s reformama, iako sporo, a pohvalno je i smanjenje javnog duga i suficit u proračunu. No, što će vam plus u državnom proračunu na kraju ove godine, ako vam taj isti proračun sljedeće godine neće imati tko puniti. Naši gospodarstvenici, uz ostale benefite, nude i natprosječne plaće, ali bez rasterećenja u davanjima državi to stanje je neodrživo i pogubno za poslodavce, rekao je Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja INGRA-DET.

Poslovna zajednica INGRA-DET najveće je i najstarije poslovno udruženje u Hrvatskoj i inozemstvu. INGRA-DET okuplja 40 tvrtki i zapošljava 2500 radnika. Sastanak se održava u konferencijskome centru Hotela Intercontinental Düsseldorf, Königsallee 59, 40215 Düsseldorf